top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
陳曉華激讚何廣沛
葉晴晴宣佈成為準媽媽
羅霖分享女人當自強
陳凱琳否認由老公還劇債
馮允謙重新演繹《開始倒數》
鄧萃雯關愛特殊兒童
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2020 6月30日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

馮允謙重新演繹《開始倒數》



AGA與馮允謙現場合唱

    馮允謙重新演繹《開始倒數》

    唱作歌手馮允謙(Jay) 新歌《開始倒數》連奪三台歌曲榜冠軍,圈中不少歌手及音樂人都十分喜歡,音樂平台 JOOX 催生了一個《搖滾企劃 we gotta LIVE it up》,由Jay找來幾位歌手朋友一齊Jam歌,重新演繹這首《開始倒數》。

    創作女歌手AGA知道有機會和Jay現場合作時,特別提出要求:“好期待同你一齊唱《山旮旯》呢首歌,本來Jay係想唱英文歌,但我反問可唔可以唱《山旮旯》?因為我真係好鍾意呢首歌,好多謝Jay給機會我,同佢一齊唱。”

    來自男團 MIRROR的副隊長AK開心地說:“真係好開心可以同Jay一齊合唱,因為我一直都係佢粉絲。我自己好喜歡節奏怨曲,Jay就將呢種音樂駕馭得好好,將呢種曲風同廣東歌融合係好唔容易,但 Jay 就做到好成功。特別係《開始倒數》,同佢之前的歌好唔同,好有力量同動力,聽你唱現場時,更加體會到那份感染力。”

3上一篇  下一篇4