top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
賈思樂為慈善再籌款
黎諾懿養生注重飲水
鄧麗欣現身紐約時裝周
麥包為小朋友開派對
蓋鳴暉為慈善演折子戲
馬浚偉義唱打氣歌
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2019 9月11日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

麥包為小朋友開派對



麥包與羅子喬探訪小朋友

    麥包為小朋友開派對

    麥長青(麥包)與羅子喬(Bella)前日聯同一眾善心藝人,為匡智會一班小朋友開派對,一起預祝中秋佳節。

    小朋友得知將有明星到訪都表現興奮,當麥包大派特別版鹹蛋超人月餅時,開心上前跟他握手,又不斷要求和麥包自拍,十分純真可愛。藝人羅子喬、李莉和瑪姬亦幫忙派燈籠和月餅,小朋友大叫:“姐姐,你好靚呀!”逗得她們笑逐顏開。

    麥包近日忙於內地工作,前日是專程趕返香港出席這個中秋探訪活動,他表示最重要是見到小朋友開心:“我同譚玉瑛及一班舊同事早前慶祝《閃電傳真機》三十周年,估唔到依家小朋友仲知道我係麥包哥哥。佢哋真係好天真活潑,小朋友世界最簡單。見到佢哋開心,我自己都跟住開心。”

    近月忙於拍攝電影《任性的你》的Bella笑說:“小朋友好鍾意問好多問題,同佢哋傾偈,覺得佢哋識好多嘢。其實小朋友最希望有多啲人陪佢哋玩,陪伴係最重要。”

3上一篇  下一篇4