top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
王祖藍未有計劃拍續集
伍樂怡呻情人節冇人約
彭秀慧續拍女性電影
溫碧霞最愛糖年糕
張曦雯唔認有男友
吳浩康冀豬年紅館開騷
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2019 2月11日 星期
 
3上一篇  
  放大 縮小 默认        

吳浩康冀豬年紅館開騷



曾樂彤、吳浩康、鍾舒漫及許靖韻向讀者拜年。

    吳浩康冀豬年紅館開騷

    吳浩康(Deep)、鍾舒漫(Sherman)、許靖韻(Angela)及曾樂彤等英皇歌手,日前一齊拍攝TVB娛樂新聞台賀年節目《金豬財運滾滾來》,眾人打邊爐團拜之餘,亦大談豬年大計。

    Sherman表示:“感恩上年做咗好多嘢,包括推出幾首快歌、開音樂會同做舞台劇,因為咁,亦明白到休息的重要性,今年希望可以休息多啲。休息的定義唔係唔做嘢,而係唔好迫自己太多。因為學識每件事都控制唔到結果,所以交畀個天,自己則好好享受過程。”

    Deep說希望可以改進唱歌技巧:“因為上年有好多現場表演,自己唔係好滿意。我已經入紙紅館,希望豬年可以到紅館開唱;萬一申請唔到都有兩手準備,也會在細場舉行音樂會。”

    曾樂彤表示新一年不再是新人,所以要更加用心唱歌,亦希望嘗試拍戲。

    Angela則透露去年到內地參加選秀節目之事:“節目中要跳舞,仲要去成四個月咁耐,搞到我都有好多擔心,怕會流失粉絲。我都有問阿Deep意見,最終明白到決定冇錯。”談到豬年目標時,她說:“一七年,我以小背心名義在香港搞咗個騷,當時媽咪未能親身支持,所以希望再有機會在媽咪面前唱歌舉行音樂會。”

3上一篇